Քամած մածուն

Այս օգտակար կաթնաթթվային սննդամթերքը պատմականորեն ազգային սննդակարգի անբաժան մասն է հանդիսանում։ Քամած մածունը օգտագործում են մաքուր վիճակում, այնպիսի ճաշատեսակներ պատրաստման համար, ինչպիսինն են՝ մածնաբրդոշը, թանապուրը, չորաթանը, ինչպես նաև աղցանները համեմելու համար։ Հայտնի է, որ այն բարելավում է մարսողությունը, նպաստում է իմունիտետի ամրապնդմանը, հարուստ է միկրոէլեմենտներով և վիտամինների կոմպլեքսով։

Քամած մածուն

  • Բաղադրությունը՝ կովի անարատ կաթ, մածնի մերան
  • Ճարպեր՝ 12
  • Ածղաջրեր՝2.8
  • Սպիտակուցներ՝10
  • Քաշ՝250 գրամ
  • Էներգետիկ արժեքը՝159.20 կկալ
  • Պահպանել՝+4 +2°С
  • Պիտանելիության ժամկետը՝7 օր.
  • Յուղայնություն՝12%
  • Տարա՝ ապակե բանկա